İtalya’da müzik ve sahne sanatları yaz okulları 15-18 yaş lise öğrencilerine yönelik, 2 hafta süren, İngilizce ve yatılı programlar. Sportech Academy’nin Music Innovation: Venice programı Castelfranco Veneto’da, Maestro Diego Basso’nun Art Voice Academy’sinde yapılıyor: günlük ses ve orkestra laboratuvarları, stüdyo kaydı ve canlı final konseri. Sitedeki kartlarda opera, kostüm, yönetmenlik ve sahne tasarımı programları da listeleniyor.
5+ seçenek ile İtalyan Üniversitelerindeki programları keşfedin.
İtalya’da müzik ve sahne sanatları yaz okulları bu sayfada Sportech Academy çatısı altında toplanıyor. Sportech Academy 2023’te Milano’da kurulmuş; yaz programları 8-18 yaş aralığına açık, dersler İngilizce, kampüsler Milano, Parma, Roma ve Indianapolis’te. Akademinin ortakları arasında Dallara, Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi, Sapienza ve AC Milan var; okulun verdiği bilgiye göre bugüne kadar 70’ten fazla ülkeden 3000’den fazla öğrenci katılmış. Müzik ve sahne sanatları alanındaki ana program Music Innovation: Venice; 15-18 yaş lise öğrencileri için tasarlanmış, 2 hafta süren, yatılı bir yaz okulu. Sitedeki kartlarda ayrıca Italian Opera Singing and Costumes (günlük ve yatılı seçenekleriyle) ve Directing and Set Design programları listeleniyor. Yaz programları her yıl güncellenir; güncel program listesi ve tarihler sayfadaki kartlarda.
Music Innovation: Venice, Veneto bölgesinin tarihi kasabası Castelfranco Veneto’da yapılıyor; Venedik’e ve Verona Arena’ya kısa bir yolculuk mesafesinde. Laboratuvarları Art Voice Academy’nin kurucusu Maestro Diego Basso yürütüyor. Basso; Andrea Bocelli, Il Volo, Brian May (Queen), David Garrett, Luis Fonsi ile Eurovision yıldızları Marco Mengoni ve Francesco Gabbani gibi sanatçılar için orkestra şefliği yapmış. Öğrenciler Basso’nun doğduğu kasabada, onun kurduğu Art Voice Academy’de prova yapıyor, sahneye çıkıyor ve derslerin bir bölümünü doğrudan kendisinden alıyor.
Eğitim üç aşamada ilerliyor: Voice & Orchestra laboratuvarları, Music Innovation modülleri, kayıt ve final konseri. Sabahlar Voice & Orchestra laboratuvarlarına ayrılıyor; şarkıcılar ve enstrüman çalanlar ortak bir repertuvar üzerinde birlikte çalışıyor. Öğleden sonraları disiplini müziğin geleceğine açan modüller var: doğaçlama, müzik ve yapay zeka, müzik ile duygunun nörobilimi, akustik mühendisliği, müzik markalaşması ve topluluk önünde konuşma. Her katılımcı profesyonel bir stüdyoda kendi parçasını kaydediyor; program provalarla ilerleyip canlı bir final konseriyle kapanıyor. Toplam ders ve laboratuvar süresi 60 saat. Tipik bir günde sabah dersleri 10:00-12:30, öğleden sonra laboratuvarları 13:30-16:30 arasında; 17:00-19:00 gezi saati, 20:00-22:30 akşam etkinlikleri, 23:00’te ışıklar kapanıyor. Programın özel gezileri Arena di Verona ve Fenice Tiyatrosu ziyaretleri.
Ücrete dahil olanlar: 60 saatlik tüm dersler ve laboratuvarlar, bütün stüdyo kayıt oturumları, konaklama, günde 3 öğün tam pansiyon, geziler ve kültürel ziyaretler, bitirme sertifikası (certificate of completion), 7/24 personel gözetimi ile sorumluluk ve kaza sigortası. Program sonunda elinde bir bitirme sertifikası, stüdyoda kaydedilmiş kendi parçan ve canlı konser deneyimi oluyor; bunlar konservatuvar, müzik akademisi ya da lisans başvurularında portfolyo materyali olarak kullanılabiliyor. Lise öğrencilerine yönelik bir yaz okulu olduğu için ECTS kredisi veren bir program değil.
Program yalnız yatılı (residential) formatta sunuluyor; kalış, yemekler ve gözetim pakete dahil. Okulun verdiği bilgilerde bu programın konaklama tipi ayrıca belirtilmiyor; Sportech’in Milano programlarında öğrenciler üniversite yurdunda tek kişilik banyolu odalarda, Parma programında otelde paylaşımlı odalarda kalıyor. Bu yılki programda dönem 4-17 Temmuz: pazar günü varış, cumartesi günü çıkış, 11 Temmuz gezi günü. Kabul için kayıt koşullarında seviye sınavı ya da dosya şartı geçmiyor; program, performans ve üretim yönünde gelişmek isteyen genç şarkıcılar ve müzisyenler için tasarlanmış.
European School of Economics, Ferrari Fashion School, NABA – Nuova Accademia di Belle Arti, Saint Louis College of Music, Sportech Academy.
Bu sayfayla ilgili etkinlik ve duyurular.

Study in Italy Days 2026 · 21 Kas 2026 ve sonrası · İstanbul · İzmir · Ankara. 47 İtalyan üniversitesi tek çatı altında: standlar, birebir görüşmeler ve seminerler.
Detayları görİtalya’daki yüzlerce program arasından filtrele, bir danışmanımızla değerlendir.
Video ve Ses kaydı Hazırlığı. Tamamı Firenze Eğitim çatısı altında.
Firenze Eğitim 1995’ten beri İtalya’da eğitim almak isteyen öğrencilere başvuru desteği veriyor. Müzik ve sahne sanatları yaz okullarında yaş aralığı, tarihler ve program listesi her yıl değişiyor; bu yüzden program seçimi ve takvim baştan birlikte kuruluyor. Hangi programın yaşına ve müzik seviyene uyduğuna, hangi dönemin okul takvimine denk geldiğine birlikte bakıyoruz.
Kayıt dosyası için istenen formlar ve belgeler programa göre değişiyor; hangi belgenin ne zaman hazır olması gerektiğini birlikte planlıyoruz. Ses ya da enstrüman geçmişini anlatan kısa bir tanıtım ya da kayıt istenirse nasıl hazırlanacağını da anlatıyoruz.
18 yaş altı öğrenciler için vize ve seyahat planı ayrı bir başlık. Türk vatandaşları için kısa süreli Schengen vizesi gerekiyor; randevu, belge listesi ve veli muvafakatnamesi için adım adım yönlendiriyoruz. Yatılı programlarda konaklama, günde 3 öğün ve 7/24 gözetim program ücretine dahil; uçuş ve ulaşım gibi kalan başlıkları da birlikte netleştiriyoruz.
Yaz okulu çoğu öğrenci için İtalya’da eğitimin ilk adımı. Program sonrası konservatuvar, müzik akademisi ya da lisans başvurusu düşünüyorsan, yaz okulundaki sertifika ve stüdyo kaydını sonraki dosyanda nasıl kullanabileceğini de birlikte konuşuyoruz.
Seçili alanda eğitim veren üniversite ve bölümleri incele.
Filtreli Aramaya GitPlanlanmış tüm dil eğitimi dönemlerimizi tek takvimde inceleyin, uzun soluklu hazırlık planınızı yapın.
Dil Eğitimi Takvimine GitMüzik ve Sahne Sanatları hakkında en çok merak edilenler.
Hedefini anlat; sana uygun üniversiteleri ve yol haritasını birlikte çıkaralım.